JOENSUUN KATAJAN VOIMISTELUJAOSTON TOIMINTAPERIAATTEET

 

· Harrasteryhmissä ensimmäiset kaksi kertaa ovat ns. ”kokeilukertoja”, jotka eivät vielä velvoita osallistumaan ryhmään loppukaudeksi. Näiden kahden harjoituskerran jälkeen tulee maksaa kausimaksu. Jos päätät kuitenkin lopettaa harrastuksen näiden kertojen jälkeen, ilmoitathan siitä välittömästi ryhmän valmentajalle, jotta paikka voidaan antaa eteenpäin muille harrastajille.
 

· Jos päätät lopettaa harrastuksen kesken kauden, ilmoitathan siitä välittömästi ryhmäsi valmentajalle. Maksettuja harrastemaksuja emme palauta. Lääkärintodistuksella (loukkaantuminen/sairastuminen) hyvitämme 20 % maksusta, jos poissaolo kestää yli 6 viikkoa.
 

· Jos harjoitusmaksuja on maksamattomana aiemmilta kausilta, ei uudelle kaudelle voi ilmoittautua ennen kuin entiset maksut on hoidettu.
 

· Lapsen osallistuessa seuran kevät- ja joulunäytöksiin hyväksyn, että lasta voidaan kuvata ja kuvia/videoita julkaista seuran sosiaalisessa mediassa sekä lehdessä.

 


VOIMISTELUN HISTORIAA JOENSUUSSA

Naisvoimistelu hyväksyttiin seuran viralliseksi toiminnaksi 1903. Ensimmäisten vuosikymmenten aikana naisvoimistelu eli kuitenkin poika- ja miesvoimistelun varjossa. 40- ja 50-luvulla Joensuussa järjestettiin useita poikien kansallisia ja piirimestaruuskilpailuja, joista jälkimmäisistä Katajan pojat saivat jo neljä mestaruutta.
 
Tytöt aloittivat toden teolla voimistelun Katajassa 1966 Ritva Nevalaisen johdolla. Hänen valmennuksessaan Katajassa voimisteli kahdeksan reipasta tyttöä.
 
Vuoden 1969-70 toimintakautena tyttöjen voimistelu Katajassa vilkastui entisestään kun Pirkko Alho aloitti valmentamisen. Tyttövoimistelussa koettiinkin runsaasti loiston päiviä juuri 1970-luvulla, jolloin kolmen vuoden aikana Kataja saavutti peräti kymmenen SM-kultaa ja paljon muita mitaleja. Samaan aikaan Katajan voimistelujaoston jäsenmäärä alkoi määrätietoisesti nousta. 80-luvun puolivälissä jäsenmäärä notkahti hetkellisesti mutta 1990-luvulta lähtien innokkaita voimistelun harrastajia sekä kilpa- että harrastelijatasolla on riittänyt jopa selvästi yli voimistelujaoston valmentaja- ja harjoitustilaresurssin.
 
1998 valmistuneen kansainväliset vaatimukset täyttävän telinesalin saaminen vauhditti Katajan jo vuosikymmeniä kestänyttä seuratyötä voimistelun tason nostamiseksi Joensuussa. Katajan voimistelulla onkin viime vuosien varrelta vakuuttavia näyttöjä siitä, miten susirajaltakin on mahdollista nousta Suomen huipulle.Teemme yhteistyötä: